TEL: 0297 - 795312

 


"Waterstraalsnijden voor bedrijven en particulieren"

Blinck biedt naast het knippen en kanten van diverse plaatmaterialen, ook de mogelijkheid om de diverse plaatwerk delen in alle denkbare contouren te snijden met behulp van een waterstraalsnijmachine.

    

TECHNOLOGIE

Met deze technologie kan plaatmateriaal van nagenoeg alle materialen gesneden worden in elke gewenste vorm met een hoge nauwkeurigheid. Hierbij maakt men gebruik van gefilterd leidingwater wat door een hogedrukpomp op een druk van ong. 4150 bar wordt gebracht.
Door een flexibel leidingsysteem wordt het water naar de snijkop gevoerd waar afhankelijk van het te snijden materiaal een abrasief (fijn zand wat men als snijmiddel gebruikt) in een mengkamer toegevoegd wordt.
Deze snijkop bevindt zich op een zeer stabiele brug welke door middel van een CNC - besturing over de snijtafel begeeft. In de snijkop wordt een straal gecreëerd van 1,016 mm welke een extreem hoge snelheid, ong.1000 m/sec, bereikt.
Door de hoge druk en snelheid snijdt het water, al dan niet in combinatie met het abrasief, door het materiaal heen. Afhankelijk van de gekozen snijsnelheid ontstaat een snijoppervlak wat nagenoeg geen nabewerking behoeft, tot snijbeeld wat door een grotere snijsnelheid afhankelijk van de toepassing nabewerking behoeft.


BELANGRIJKSTE TOEPASSINGEN

Zonder twijfel is het watersnijproces, mede door toepassing van geautomatiseerde systemen, zeer flexibel. Hierdoor is het mogelijk producten te maken van kleine afmetingen tot hele grote afmetingen. Dit geldt zowel voor protoseries als grote series voor verschillende takken van de industrie.